سیلیکون امولشن

امولشن چیست؟

سیلیکون امولشن، روغن‌ سیلیکون هستند که در یک سیستم آبی پراکنده شده‌اند. امولسیون‌ها برای آماده‌سازی سطوح ایده‌آل  هستند، به‌راحتی استفاده می‌شوند و تهیه آن‌ها نیز ساده است.

تمام این ماده شامل (الف) آب معمولاً حداقل 40٪، (ب) سیلیکون (معمولاً 55٪) و باقیمانده سورفکتانت برای ساخت امولسیون است. ازآنجایی‌که تعادلی بین سیلیکون روی بستر؛ مانند پارچه، الیاف، فلز، لاستیک، مو یا پوست و سیلیکون موجود در امولسیون وجود دارد، بسیاری از سیلیکون‌ها در آب انتهایی سیستم مشاهده می‌شوند.

این نه‌تنها بسیار پرهزینه و استفاده ناکارآمد از مواد خام گران‌قیمت است، بلکه نگرانی‌های زیست‌محیطی واقعی وجود دارد؛ زیرا آب شستشو به فاضلاب می‌رسد. با وجود این مشکلات، سیلیکون امولشن‌ها در بسیاری از کاربردهای صنعتی استفاده می‌شوند.

موارد استفاده از سیلیکون امولشن عبارت‌اند از روان‌کننده‌های نخ و نساجی، عوامل آزادکننده قالب برای لاستیک و بسیاری دیگر. امولسیون‌ها معمولاً به‌صورت تخصصی فرموله می‌شوند تا به‌تنهایی در فرایند استفاده شوند. به‌حداقل‌رساندن افزودنی‌ها، به‌غیراز آب، امکان فرمولاسیون پایدارترین محصولات را فراهم می‌کند.

خرید سیلیکون امولشن با کیفیتی درجه یک

سیلیکون امولشن‌ها و پراکنده سازها به یکی از مهم‌ترین خانواده‌ها تبدیل شده‌اند. آن‌ها اغلب برای حل مشکلات خاص، با درجه تخصصی بالا، اغلب با همکاری نزدیک با مشتریان توسعه‌یافته‌اند و با بخش‌های مختلف شیمیایی و صنعتی سازگار شده‌اند. همچنین محصولاتی هستند که معمولاً حاوی مایع نامحلول در آب، آب و امولسیفایرها هستند، به‌طوری‌که یک محصول مایع پایدار به دست می‌آید.

استفاده از آب به‌عنوان حامل امولسیون سیلیکون فعال نامحلول مزایای آشکاری نسبت به سایر حامل‌ها مانند حلال‌ها دارد. سمی نبودن، عدم انتشار آلاینده‌های فرار (VOC)، مضر نبودن برای محیط زیست، هزینه پایین آن و ایمنی در کار با آن با اجتناب از استفاده از حلال های قابل اشتعال است.

فروش ضد کف سیلیکونی از فروشگاه مواد شیمیایی دکتر کمیکال با کیفیتی مناسب

ویژگی‌های ماکرو امولشن‌های سیلیکونی

  • ظاهر سفید، امولسیون‌های پایدار با درصد سیلیکون متفاوت
  • اندازه متوسط ذرات معمولی = ۰٫۱ تا ۱ میکرون
  • آن‌ها را می‌توان با استفاده از روغن سیلیکون با ویسکوزیته‌های مختلف که رایج‌ترین ۳۵۰ cps و 1000 cps هستند، فرموله کرد.
  • پس از اعمال، هنگامی که بخار تبخیر می‌شود، سیلیکون روی سطوح خارجی باقی می‌ماند، جایی که آنها مزایایی مانند کاهش ضریب اصطکاک دینامیکی را ارائه می‌دهند که یک اثر روان‌کننده را ایجاد می‌کند.

ویژگی های میکرو امولشن‌های سیلیکونی

  • ظاهر شفاف، بسیار پایدار در شرایط شدید
  • اندازه متوسط بسیار کوچک ذرات (<0.4 میکرون)
  • روغن سیلیکون معمولاً دارای ویسکوزیته بسیار بالایی است (> 100000 cps)

میکرو امولشن‌های سیلیکونی آنهایی هستند که پایداری بیشتری در برابر رقیق شدن در آب دارند و به هر نسبت و در طول زمان پایدار هستند. آنها همچنین برای استفاده به‌عنوان یک افزودنی در فرمولاسیون‌های پیچیده مناسب‌ترین هستند؛ زیرا تمایل بسیار محدودی به تعامل منفی با سایر اجزا دارند.

خواص سیلیکون امولشن

خواص سیلیکون امولشن

خواص سیلیکون امولشن

امولشن سیلیکون، سیلیکون‌های نامحلول هستند که به طور مساوی در آب با کمک یک سورفکتانت امولسیون کننده دیسپرس می‌شوند.

بسته به نوع سیستم امولسیفایر مورداستفاده، می‌توان سیلیکون امولشن‌ها را به سه گروه تقسیم کرد، یعنی می‌توانند آنیونی، کاتیونی و غیر یونی باشند. اکثر امولسیون‌ها غیر یونی هستند که آنها را با هر یک از دو سیستم دیگر سازگار می‌کند، اما بسته به کاربرد، امولسیون‌های کاتیونی یا آنیونی ممکن است ترجیح داده شوند.

بیشتر بخوانید: دیسپرس کننده چیست

ویژگی‌های فیزیکی این امولشن‌ها را می‌توان با استفاده از پلیمرهای مختلف تغییر داد تا در صورت نیاز ویسکوزیته آن‌ها را اصلاح کند. نسخه‌های جامد با درصد بالا که به‌صورت کنسانتره برای رقیق شدن با آب قبل از استفاده عرضه می‌شوند، هزینه‌های حمل‌ونقل و فضای موردنیاز برای ذخیره‌سازی آنها را کاهش می‌دهند.

مایعات سیلیکونی معمولاً به شکل امولسیون‌های آبی استفاده می‌شوند که ممکن است بیشتر با آب رقیق شوند. بین ماکرو امولسیون‌های مات (به‌عنوان‌مثال شیری) با اندازه ذرات از ۱۰۰ نانومتر تا چند میکرومتر و میکرو امولسیون‌های شفاف، با اندازه ذرات زیر ۱۰۰ نانومتر، تمایز قائل می‌شوند.

چرا از سیلیکون امولشن استفاده کنیم؟

سیلیکون امولشن به‌راحتی قابل‌استفاده هستند، نسبت به سیستم‌های مبتنی بر حلال سازگارتر با محیط‌زیست هستند و به دلیل اینکه مبتنی بر آب هستند، خطرات بهداشتی اضافی در محل کار ایجاد نمی‌کنند.

به‌عنوان‌مثال، تولیدکنندگان کاغذ پخت‌وپز از سیلیکون‌های امولسیونی برای پوشش‌ها برای جایگزینی انواع پوشش‌ها از جمله فرمول‌های حاوی حلال استفاده می‌کنند. توزیع یکنواخت یک‌لایه نازک سیلیکون بر روی بسترها عملکرد نچسب کارآمدی را ارائه می‌دهد که باعث بهبود بهداشت، کاهش ضایعات مواد غذایی و کمک به کارایی در کاربردهای صنعتی و خانگی می‌شود.

کاغذهای مواد غذایی بر پایه امولشن سیلیکون را می‌توان در انواع پخت‌وپز از جمله پخت، سرخ کردن در ماهیتابه و بخارپز استفاده کرد.

کاربرد سیلیکون امولشن

کاربرد های سیلیکون امولشن

  1. لاستیک و پلاستیک به‌عنوان مواد رها کننده و روان‌کننده
  2. سینی‌های غذا و ظروف سرو پلاستیکی به‌عنوان عامل رهاسازی
  3. پولیش خودرو و پاک‌کننده‌های خانگی برای بهبود محافظت، مقاومت، براقی و قابلیت پخش شدن
  4. پرداخت نساجی برای افزایش حس، آب‌گریزی و کاهش نیاز به اتو
  5. پرلیت، ورمیکولیت و خاک رس و سایر مصالح ساختمانی برای بهبود آب‌گریزی و محافظت در برابر رطوبت
  6. چاپ و کاغذسازی برای روانکاری و به‌عنوان یک عامل آنتی استاتیک

ساختار شیمیایی سیلیکون امولشن

ویسکوزیته بالای برخی از روغن‌های سیلیکونی را می‌توان به طور مؤثر با امولسیون کردن آن‌ها کاهش داد. هدف از فرمولاسیون سیلیکون امولشن بهبود و تسهیل ارائه، پردازش و کارایی سیلیکون است.

اجزای مختلف در امولسیون‌ها (حامل، معمولاً آب، سیلیکون و امولسیفایرهای آن) با یکدیگر واکنش نشان نمی‌دهند و با سطوحی که روی آنها اعمال می‌شود واکنش نشان نمی‌دهند؛ بنابراین امولشن‌ها برای کاربردهای تصفیه سطح ایده‌آل هستند؛ زیرا چسبناک‌تر از روغن‌هایی هستند که تحویل می‌دهند.

مزیت دیگر این است که تهیه آن‌ها ساده است: روغن‌های پلی دی متیل سیلوکسان (PDMS) در یک سیستم آبی پراکنده (امولسیون شده) می‌شوند و به‌ویژه کاربردی هستند؛ زیرا حمل، استفاده و رقیق شدن برای کاربر نهایی آسان و ایمن هستند.

امولشن‌ها معمولاً حاوی یک جزء سیلیکونی (معمولاً یک روغن سیلیکون، پلی دی متیل سیلوکسان)، آب و امولسیفایرهای مناسب هستند. از دیدگاه شیمیایی، روغن سیلیکون یک زنجیره محدود از اتم‌های سیلیکون و اکسیژن است که به یکدیگر پیوند دارند.

سیلیکون خود دارای دو اتحاد به گروه‌های آلی است که در بسیاری از موارد گروه‌های متیل (CH3) هستند که ویژگی‌های نیمه آلی خود را به زنجیره سیلیکونی می‌دهند.

در خانواده امولسیون‌ها، آنهایی که بر اساس شیمی سیلیکون‌ها ساخته شده‌اند بسیار مهم شده‌اند. شیمی سیلیکون‌ها در حال حاضر در بسیاری از زمینه‌ها، از کنترل تشکیل ناخواسته فوم گرفته تا بهبود خیس شدن و تسطیح چندین پوشش، بهبود مقاومت در برابر آب، سایش، خراش، بهبود در سرخوردن، افزایش درخشندگی، اثرات نچسب است و اثرات دیگری که در بسیاری از موارد با دوز بسیار کم حاصل می‌شود. بسته به‌اندازه ذره، سیلیکون امولشن‌ها به دو زیرخانواده ماکرو و میکرو امولشن طبقه‌بندی می‌شوند.

[کل: 1 میانگین: 5]