سدیم لوریل سولفات در محصولات پاک کننده

, ,
سدیم لوریل سولفات

سدیم لوریل سولفات

سدیم لوریل سولفات (SLS) یک سورفاکتانت آنیونی است که معمولاً در شوینده‌ها و محصولات پاک‌کننده استفاده می‌شود. درحالی‌که به طور گسترده در فرمولاسیون سموم دفع آفات به‌عنوان سورفاکتانت و پراکنده‌ساز  استفاده می‌شود، (SLS) معمولاً یک ماده شیمیایی بی‌اثر است و یا در ترکیب با سایر مواد مؤثر استفاده می‌شود که بیشتر آنها برای استفاده در سموم دفع آفات با حداقل خطر واجد شرایط نیستند.

سدیم لوریل سولفات فعالیت ضدمیکروبی دارد؛ اما بیشتر اوقات یک ماده افزودنی است که با سایر مواد فعال ضدمیکروبی استفاده می‌شود. هنگامی که دستورالعمل‌های لازم برای برچسب محصولات حاوی SLS در حال حاضر دنبال می‌شود، سازمان حفاظت محیط‌زیست هیچ عوارض جانبی نامعقولی را برای استفاده از لوریل سولفات پیدا نکرده است.

موارد استفاده لوریل سولفات در سموم دفع آفات

معمولاً به‌عنوان کمکی یا هم‌افزایی با داروهای ضد میکروب و حشره‌کش، با برخی فعالیت‌ها استفاده می‌شود.

لوریل سولفات در فرمولاسیون‌ها و ترکیبات

سدیم لوریل سولفات معمولاً به‌عنوان سورفاکتانت و امولسیون‌کننده در بسیاری از محصولات فرموله شده استفاده می‌شود. به‌عنوان یک ماده فعال در محصولات سموم دفع آفات استفاده می‌شود همچنین ممکن است به‌عنوان ویروس‌کش همراه با اسید سیتریک و اسید مالیک استفاده شود.

SLS با اتوکسیلاسیون الکل دودسیل تهیه می‌شود که به‌صورت صنعتی از روغن هسته خرما یا روغن نارگیل تولید می‌شود. اتوکسیلات حاصل به نیم استر اسید سولفوریک تبدیل می‌شود که با تبدیل به نمک سدیم خنثی می‌شود. سورفکتانت مربوط به سدیم لوریل سولفات (همچنین به‌عنوان سدیم دودسیل سولفات یا SDS شناخته می‌شود)، اما بدون مرحله اتوکسیلاسیون تولید می‌شود.

از این ماده در طیف گسترده‌ای از  مواد به‌عنوان عامل مرطوب‌کننده استفاده می‌شود، به‌عنوان‌مثال به‌عنوان یک ماده مرطوب‌کننده در مایعات خوراکی و خمیردندان‌ها و به‌عنوان یک ماده امولسیون‌کننده در دوزهای موضعی مانند کرم‌ها، پمادها و شامپوهای دارویی استفاده می‌شود.

اکثریت‌قریب‌به‌اتفاق اشکال دوز با استفاده از SLS به‌عنوان ماده کمکی قرص و کپسول است که در آن به‌عنوان روان‌کننده و یا ماده آزادکننده استفاده می‌شود. ازآنجاکه هیچ‌گونه عوارض جانبی گزارش شده در مورد سدیم لوریل سولفات هنگام استفاده به‌عنوان ماده جانبی در قرص‌ها و کپسول‌ها وجود ندارد، دامنه ارزیابی ایمنی به محصولات دارویی اعمال شده بر روی پوست یا پوست سر مانند کرم‌ها، پمادها، ژل‌ها و شامپوها که حاوی لوریل سولفات هستند محدود می‌شود.

در محصولات دارویی، لوریل سولفات دارای تعدادی کاربرد به‌عنوان یک ماده امولسیون‌کننده، عامل رهاساز، تقویت‌کننده نفوذ، ماده حل‌کننده، روان‌کننده قرص و کپسول است. این ماده برای روش تزریقی توصیه نمی‌شود. محصولات پزشکی مجاز حاوی سدیم لوریل سولفات از 0.15٪ (به‌عنوان‌مثال کرم) تا 25٪ (شامپوهای دارویی) است.

SLS یک سورفاکتانت است که به طور گسترده‌ای در مواد آرایشی استفاده می‌شود. بیشتر از روغن پالم تولید می‌شود. این ماده از کف و مواد شوینده بسیار قوی برخوردار است، اما به دلیل اثر بسیار تحریک‌کننده و خشک‌کنندگی آن بر روی پوست مورد انتقاد قرار می‌گیرد، به‌طوری‌که کمتر در ژل‌های دوش و محصولات حمام یافت می‌شود.

تولیدکنندگان ترجیح می‌دهند از نسخه اتوکسیله (SLES = سولفات سدیم لوریت) با مواد ساینده کمتر یا مواد نرم‌کننده دیگر استفاده کنند. بااین‌حال، در خمیردندان‌ها برای بزرگسالان (57٪ حاوی آن) و کودکان (42٪) بسیار وجود دارد. لوریل سولفات در صورت استفاده عادی برای پوست فرد خورنده نیست و هیچ مدرک علمی وجود ندارد که نشان دهد لوریل سولفات باعث ریزش مو می‌شود.

لوریل سولفات

لوریل سولفات

ویژگی‌های فیزیکی و شیمیایی سدیم لوریل سولفات

ویژگی ها مقدار/ اندازه
فرمول مولکولی C12H25NaO4S
وزن مولکولی 288.38
درصد ترکیبات C: 49.98%; H: 8.74%; Na: 7.97%;
O:22.19%; S: 11.12%
حالت فیزیکی در دمای اتاق کریستال یا پرک
رنگ سفید یا کرمی
بو بوی ضعیف مواد چرب
دانسیته 0.6 g/cm3
نقطه ذوب 204°-207°C
نقطه جوش 588°C
حلالیت 1g/10 ml water
فشار بخار 1.1 x 10-12 mm Hg at 25°C
pH خنثی تا قلیایی (8.5-11.0 in a 1%
aqueous solution)
ضریب اکتانول آب 1.6
ویسکوزیته مشخص نشده اما انتظار می رود نزدیک به ویسکوزیته آب باشد
امتزاج پذیری موردی مشاهده نشده
اشتعال غیر قابل احتراق
پایداری در انبار پایدار بالای یک سال
خوردگی موردی مشاهده نشده

سدیم لوریل سولفات (SLS) کشش سطحی آب را کاهش می‌دهد. هنگامی که گرم می‌شود تا تجزیه شود، اکسیدهای گوگرد سمی آزاد می‌شود. سولفات لوریل در انجام واکنش‌های کاتالیزوری بر روی ساختارهای شیمیایی پیچیده با سدیم لوریل سولفات مقایسه می‌شود. هر دو سرعت واکنش را افزایش می‌دهند، تأثیری که در حضور الکل‌های مختلف کاهش می‌یابد. سدیم لوریل سولفات به طور مداوم نسبت به لوریل سولفات دارای درجه تفکیک بالاتری است.

SLS به دلیل رهاسازی در استفاده روزمره از شوینده‌ها و شامپوها در خانه، و آزادشدن حاصل از فراوری‌های صنعتی مانند تولید منسوجات، معمولاً در فاضلاب و پساب یافت می‌شود. سدیم لوریل سولفات (SLS) باتوجه‌به اینکه متداول‌ترین سورفاکتانت موجود در سیستم‌های تصفیه فاضلاب است، تجزیه بیولوژیکی و تأثیری که بر تخریب زیستی سایر مواد دارد، به طور گسترده مورد بررسی قرار گرفته است.

لوریل سولفات به‌سرعت در محیط‌زیست و در شرایط آزمایشگاهی به‌راحتی قابل تجزیه است. بااین‌حال، شرایطی که به‌راحتی در محیط‌زیست قابل تجزیه است، تحت عوامل مختلفی مانند دما، نور خورشید، pH، هوادهی و فعالیت بیولوژیکی قرار دارد. علاوه‌براین، (SLS) و سایر سورفاکتانت‌ها می‌توانند از تجزیه بیولوژیکی مواد زیست‌تخریب‌پذیر به‌راحتی در محیط، به‌ویژه نشاسته جلوگیری کنند. به دلیل کاربرد گسترده و خواص تخریب قابل‌درک، از آن به‌عنوان معیاری برای مقایسه تجزیه بیولوژیکی سایر سورفکتانت‌ها استفاده می‌شود.

کاربردهای سدیم لوریل سولفات

کاربردهای سدیم لوریل سولفات

کارایی سدیم لوریل سولفات

سدیم لوریل سولفات به‌عنوان یک سورفاکتانت، ماده پراکنده‌ساز (دیسپرسنت) و هم‌افزایی با سایر ترکیبات فرمولاسیون در آفت‌کش‌ها استفاده می‌شود. بیشتر این کاربردها شامل حشره‌کش‌ها، علف‌کش‌ها و قارچ‌کش‌های ثبت شده‌ای است که از شرط ثبت معاف نیستند. لوریل سولفات در این زمینه در بین سموم کم‌خطر استثنایی است.

SLS در تهیه داروها به‌عنوان یک امولسیون‌کننده در ساخت لاستیک‌های مصنوعی، رزین‌ها و پلاستیک‌ها، محصولات دوش باکیفیت بالا، شامپوها، ضدعفونی‌کننده‌های دست و ضد عفونی‌ کننده‌ ها استفاده می‌شود.

(SLS) دارای خواص ضدباکتری و ضدمیکروبی است که این ویژگی در جلوگیری از رشد پاتوژن‌های مضر و بیماری‌زا مؤثر است. سدیم لوریل سولفات در ازبین‌بردن عوامل میکروبی (تک‌یاخته‌ها، قارچ‌ها، باکتری‌ها و ویروس‌ها) دهان‌شویه‌ها، صابون‌های دست و سایر محصولات مراقبت از دهان استفاده می‌شود. لوریل سولفات معمولاً در دسترس است و عنصری است که در مواد تمیزکننده باکیفیت، در ظرفیت‌های مختلف استفاده می‌شود.

لوریل سولفات به خاصیت کف محصولات مانند شامپو حمام و حباب کمک می‌کند. طبق پانل علمی استفاده از سدیم لوریل سولفات در به طور نرمال در محصولات مراقبت شخصی ایمن است. EPA همچنین لوریل سولفات را به‌عنوان یک ماده ایمن در محصولات بهداشتی با استفاده روزمره ذکر کرده است.

سدیم لوریل سولفات یک ماده رایج در خمیردندان است؛ زیرا به کف خمیردندان کمک می‌کند و به دفع مواد غذایی از دندان کمک می‌کند. انجمن دندانپزشکی آمریکا لوریل سولفات را به‌عنوان ماده‌ای که می‌تواند به بهبود سلامت دهان و دندان کمک کند، ذکر کرده است.

شرکت دکتر کمیکال تأمین‌کننده مواد شیمیایی صنعتی موردنیاز صنایع مختلف می‌باشد. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد نحوه خرید و فروش مواد شیمیایی و قیمت با کارشناسان بخش فروش در تماس باشید.

[کل: 1 میانگین: 5]
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *