استئاریک اسید و کاربردهای فراوان اسید استئاریک

, ,
استئاریک اسید

اسید استئاریک چیست؟

استئاریک اسید (اکتا دکانوئیک اسید) یکی از اسیدهای چرب اشباع شده است که از بسیاری از چربی‌ها و روغن‌های حیوانی و گیاهی حاصل می‌شود. این ماده جامد مومی است و فرمول شیمیایی آن CH3 (CH2) 16COOH است. اصطلاح استئارات در نمک‌ها و استرهای اسید استئاریک اعمال می‌شود.

استئاریک به‌عنوان ماده‌ای در ساخت شمع، صابون، پلاستیک، پاستیل روغنی، مواد آرایشی و برای نرم کردن لاستیک استفاده می‌شود. این ماده همچنین در ساخت قطعات ریخته‌گری از قالب تکه گچ یا قالب زباله به‌عنوان یک ترکیب جداکننده استفاده می‌شود. در این استفاده استئاریک پودری در آب حل می‌شود و محلول بر روی سطح برس می‌شود تا پس از ریخته‌گری تقسیم شود.

استئاریک اسید در پاک‌ کننده‌ های پوست چگونه کار می‌ کند؟

اکثر مردم نمی‌توانند به شما بگویند که پاستیل‌های روغنی، آب‌نبات‌های سخت و صابون با هم مشترک هستند. بااین‌وجود یک پیوند واحد وجود دارد: هر یک از آنها حاوی ماده‌ای مهم به نام استئاریک اسید هستند. اگرچه شاید قبلاً متوجه آن نشده‌اید، اما پس از جستجوی آن، در بسیاری از کالاهایی که هر روز از آنها استفاده می‌کنید، از جمله شمع‌ها، کرم‌های اصلاح، لوازم آرایشی و دارو در آن استئاریک اسید وجود دارد. اما استئاریک در پاک‌کننده‌های پوست، نقش بسیار مهمی را ایفا می‌کند.

اسید استئاریک یکی از اسیدهای چرب است که به طور طبیعی در گیاهان مختلف و مشتقات حیوانات رخ می‌دهد. این ماده در محصولاتی مانند طعمه حیوانات، کره کاکائو و چربی‌های گیاهی یافت می‌شود. هنگامی که از آن در محصولات آرایشی استفاده می‌شود، در درجه اول نقش یک ضخیم کننده یا سفت کننده را برآورده می‌کند.

استئاریک ماده‌ای است که به نوار صابون کمک می‌کند تا شکل خود را حفظ کند. دقیقاً مانند محصولاتی مانند شمع، روغن، اما شکل فقط یکی از خواصی است که اسید استاریک به مواد پاک‌کننده مانند صابون‌های نواری و شستشوی بدن می‌افزاید. به‌عنوان یک سورفاکتانت، این ماده یک پاک‌کننده قدرتمند است. سورفاکتانت ترکیبی است که به کاهش کشش سطح آب کمک می‌کند و به آن اجازه می‌دهد تا با روغن و خاک روی سطح پوست شما مخلوط شود. به‌واسطه استئاریک، ذرات صابون قادر به پاک‌کردن خاک و روغن روی پوست شما هستند و آنها را سست می‌کنند تا در نتیجه با آب شسته شوند.

این ماده همچنین به‌عنوان یک ماده امولسیون‌کننده عمل می‌کند، به این معنی که موادی را ترکیب می‌کند – مانند روغن و آب – که معمولاً از هم جدا می‌شوند. اگر استئاریک اسید در پا کننده‌ها نبود، پاک‌کننده صورت صاف و خامه مانند نمی‌ماند بلکه در عوض مانند روغن و سرکه در سس سالاد از هم جدا می‌شد.

اسید استئاریک برای پوست

مطالعات متعدد نشان داده است که محصولات حاوی اسید استئاریک ممکن است برای پوست فرد مفید باشد. برخی از منابع طبیعی که حاوی استئاریک اسید هستند، مانند روغن نارگیل و کره شی، خواص مرطوب کنندگی و ضد التهابی دارند.

با این‌حال، افراد باید از مصرف اسید استئاریک به تنهایی خودداری کنند. ممکن است پوست فرد را تحریک کرده و مشکلات سلامتی دیگری ایجاد کند. علاوه‌براین، افراد باید از آلرژی و حساسیت خود به مواد مختلف مراقبت از پوست آگاه باشند. محصولات حاوی چنین ماده‌ای ممکن است برای استفاده همه به عنوان بخشی از روتین مراقبت از پوست مناسب نباشد.

فواید استفاده از اسید استئاریک برای پوست

شواهدی وجود دارد که نشان می‌دهد استفاده از برخی محصولات حاوی اسید استئاریک ممکن است به موارد زیر کمک کند:

  • کاهش علائم اگزما
  • کاهش التهاب
  • حفظ رطوبت در پوست

نکته مهم: یک فرد باید قبل از استفاده از محصولات حاوی اسید استئاریک برای درمان یک بیماری خاص پوستی، با یک پزشک یا متخصص پوست صحبت کند. (منبع)

اسید استئاریک در صابون سازی

اسید استئاریک در صابون سازی

استئاریک در تولید صابون

یکی از بیشترین کاربردهای اسید استئاریک در تولید صابون است. با افزودن اسید استئاریک، اسیدآمینه به غلیظ شدن و سخت شدن سایر مواد برای تشکیل یک نوار جامد کمک می‌کند. همچنین این نوع ماده دارای خاصیت پاک‌کنندگی مهمی است که باعث می‌شود در صابون‌ها مفید باشد.

استاریک اسید برای ضد عفونی

این ماده به‌عنوان یک ماده ضد عفونی‌ کننده عمل می‌کند، ماده‌ای که باعث کاهش فشار سطح روغن‌ها می‌شود. روغن‌ها دارای کشش سطحی بالاتری نسبت به آب معمولی هستند، به همین دلیل قطرات آب به‌راحتی با روغن مخلوط نمی‌شوند. با کاهش کشش سطحی روغن، استئاریک به آب اجازه می‌دهد تا با مولکول‌های روغن ترکیب شود و آنها را از بین ببرد. در نتیجه، اسید استئاریک به ازبین‌بردن کثیفی، عرق و سبویم اضافی پوست و مو کمک می‌کند. این باعث می‌شود آن را به‌عنوان یک ماده مفید در پاک‌کننده‌ها، شستشوی بدن، شامپو و همچنین صابون‌های میله‌ای استفاده کنند.

ازآنجائی‌که استئاریک به ترکیب آب و روغن کمک می‌کند، این ماده همچنین به بسیاری از مواد آرایشی مایع و محصولات مراقبت از پوست و مو در غلظت‌های کم اضافه می‌شود تا به‌عنوان یک ماده افزودنی به‌جای یک ماده فعال یا ماده پاک‌کننده عمل کند. در این محصولات، چنین ماده‌ای به جلوگیری از جداشدن فرمول‌ها به لایه‌های مایع و روغنی کمک می‌کند. در نتیجه، محصولاتی که حاوی این ماده هستند قبل از استفاده، نیاز به لرزش کمتری دارند و در مدت طولانی نگهداری می‌شوند که قدرت بیشتری دارند.

ازآنجاکه استئاریک از منابع طبیعی گرفته می‌شود و در محیط‌های صنعتی تولید نمی‌شود، در بعضی مواقع به‌عنوان جایگزین مواد شیمیایی در مراقبت از پوست طبیعی مورداستفاده قرار می‌گیرد. غالباً این ماده از محصولات جانبی حاصل از فراوری گوشت می‌شود. به همین دلیل، این ماده اغلب در لوازم آرایشی و مراقبت از پوست مورداستفاده قرار نمی‌گیرد. استئاریک اسید که از گیاهان تهیه شده است در فرمولاسیون‌های متعدد لوازم آرایشی بهداشتی استفاده می‌شود.

استئاریک عمدتاً در تولید مواد اولیه شوینده، صابون و مواد آرایشی مانند شامپو و محصولات کرمی استفاده می‌شود. از اسید استئاریک به همراه روغن کرچک برای تهیه نرم‌کننده‌ها در نرم‌کننده‌های نساجی استفاده می‌شود.

اسید استئاریک که از نظر شیمیایی ارزان و در دسترس و خوش‌خیم است بسیاری از کاربردها را پیدا می‌کند از این ماده در ساخت شمع ها استفاده می شود و به عنوان سفت کننده شیرینی ها هنگام مخلوط کردن با شکر و شربت ذرت ساده استفاده می شود. همچنین از این ماده برای تولید مکمل های غذایی استفاده می شود.

خواص فیزیکی و شیمیایی اسید استئاریک

اسید استئاریک از اتم‌های کربن، هیدروژن و اکسیژن تشکیل شده است. عامل سوزاننده کربوکسیلیک اسید که خاصیت شیمیایی این مولکول را تولید می‌کند، در انتهای مولکول قرار دارد. گروه اسیدی استئاریک در واکنش‌های اکسیداسیون و کاهش نقش دارند و مولکول‌های جدیدی ایجاد می‌کنند.

مهم‌ترین واکنش اسید استئاریک در صنعت تولید انواع استئاتورهای فلزی مانند استئارات روی، استئارات کلسیم، منیزیم، پتاسیم و غیره است. این مواد مهم‌ترین کاربرد صنعتی را پوشش می‌دهد.

جدول زیر خصوصیات فیزیکی و شیمیایی اسید استئاریک را نشان می‌دهد. ساختار مولکولی استئاریک نشان داده شده است:

DESCRIPTION PHYSICAL AND CHEMICAL PROPERTIES
C18H36O2/td> Molecular formula
48/284 Molecular weight
Stearic acid / octo-decanoic acid Common names
67- 72 C° Melting point
361 C° Boiling point
9048/0 Density :grams per cubic centimeter
01/0 Steam pressure
4299/1 Refractive index at 80 °C
More than 230 degrees Flash point
2 to 8 degrees centigrade Storage and maintenance conditions
0.1 to 1 g in 100 ml of water and 23 °C Solubility in water
148804 Merck No
Solid white physical state
خصوصیات فیزیکی و شیمیایی اسید استئاریک

بازار جهانی اسید استاریک

اندازه بازار جهانی استئاریک در سال 2014، 7.1 میلیارد دلار ارزش‌گذاری شده است و پیش‌بینی می‌شود در دوره پیش‌بینی شده با 4.5٪ درصد گسترش یابد. پیش‌بینی افزایش کاربرد محصولات مراقبت شخصی از جمله شامپو، کرم اصلاح و صابون برای افزایش رشد بازار استئاریک اسید طی دوره‌ای پیش‌بینی شده است. استئاریک یک اسید چرب اشباع شده جامد و مومی است که از چربی‌های حیوانی و روغن های گیاهی حاصل می شود.

هسته خرما و روغن نارگیل حداکثر پتانسیل را برای استخراج اسید استئاریک دارند. فرایند تولید شامل هیدروژنه شدن روغن‌های گیاهی یا تصفیه چربی حیوانات با آب در دما و فشار بالا است. محصول تجاری ترکیبی از اسید پالمیتیک، اسید استئاریک و اسید اولئیک است. انتظار می‌رود مزایایی از قبیل افزایش ماندگاری، تطبیق‌پذیری و ثبات به عنوان پایه‌ای برای لوازم آرایشی تقاضای استئاریک را در آینده نزدیک افزایش دهد. علاوه‌براین، این نوع ماده به‌عنوان یک اتصال‌دهنده و ضخیم‌کننده عالی برای محصولات مراقبت شخصی عمل می‌کند.

پیش‌بینی می‌شود که خاصیت پاک‌کنندگی و سورفاکتانتی قوی در ازبین‌بردن روغن و گردوخاک روی پوست، باعث افزایش تقاضای استئاریک در کاربردهای آرایشی و شوینده شود. تقاضای زیاد در مراقبت‌های شخصی و صابون‌ها و مواد شوینده به‌عنوان سورفاکتانت برای افزایش نفوذ اسید استئاریک در این بخش‌ها طی چند سال آینده پیش‌بینی‌شده است. پیش‌بینی می‌شود رشد برنامه کاربردی در چندین بخش از جمله تولید شمع، فراوری فلز و مکمل‌های غذایی باعث تقویت رشد صنعت در دوره پیش‌بینی شود.

پیش‌بینی می‌شود رشد تقاضا برای محصولات پایدار و زیست‌تخریب‌پذیر به دلیل کاهش وابستگی به پتروشیمی همچنان عامل محرک اصلی در بازار اسید استئاریک باشد. قیمت‌های فرار محصولات مشتق شده پتروشیمی با توجه به عدم تعادل عرضه و تقاضا، نگرانی صنعت شیمیایی جهانی بوده و این تغییر را به سمت مواد شیمیایی مبتنی بر زیست ترویج کرده است.

بازار جهانی اسید استئاریک

بازار جهانی اسید استئاریک

بااین‌حال، قیمت مواد ناپایدار روغن‌های گیاهی و پتروشیمی‌ها، همراه با افزایش بروز سمیت و خطرات مرتبط با آن، ممکن است مانع رشد صنعت شود. علاوه بر این، خطرات مرتبط با مصرف غلظت بالاتر محصول مانند سمیت کبد، سرطان و آسیب پوستی در انسان و حیوان ممکن است بر رشد صنعت تأثیر منفی بگذارد.

استرهای استئاریک اسید با استفاده از اتیلن گلیکول برای ایجاد اثر درخشندگی در شامپوها، مواد آرایشی و محصولات مراقبت شخصی استفاده می‌شود. صابون‌ها به دلیل دارابودن اسیدهای چرب اشباع بهینه می‌توانند شکل‌های خود را در قالب حفظ کنند. مشتقات آلکیل آمونیوم در ساخت صابون‌ها استفاده می‌شود.

صابون‌ها و مواد شوینده بزرگ‌ترین بخش کاربرد در سال 2014 بودند که بیش از 25.0٪ سهم از کل تقاضا را به خود اختصاص دادند. پیش‌بینی می‌شود که این بخش در سال‌های آینده شاهد رشد سریع باشد. لوسیون‌های بدن به همراه مارگارین خوراکی، با اسید استئاریک تولید می‌شوند که پیش‌بینی می‌شود رشد جهانی اسید استئاریک جهانی تقویت شود. باتوجه‌به رشد چندین برنامه از جمله عوامل نرم‌کننده و رهاسازی، بخش کاربرد روانکارها رشد قابل‌توجهی را شاهد است.

شرکت‌کنندگان در این صنعت در قالب ادغام و جمع‌آوری و سرمایه‌گذاری‌های مشترک (JV) در همکاری‌های استراتژیک مداوم شرکت می‌کنند. رهبران بازار مانند BASF ، AkzoNobel و Wilmar در حال انجام اقدامات سرسختانه برای گسترش سبد محصولات خود و به‌دست‌آوردن یک مزیت رقابتی در بازارهای منطقه‌ای به‌سرعت درحال‌رشد استئاریک در مناطقی مانند آسیا و اقیانوسیه هستند.

این صنعت تهدید بزرگی برای متقاضیان جدید و تهدید متوسط جایگزین‌ها را نشان می‌دهد. شرکت‌های عمده فعال در بازار استئاریک اسید عبارت‌اند از: شرکت شیمیایی ایالات متحده LLC. ، BASF ، AkzoNobel ، Emery Oleochemicalss ، Wilmar International، Industrej Industries، Oleon، Oleochemicalss Solutions Odoc Bhd، Kao Chemicals و Kuala Lumpur Kepong (KLK).

در صورت نیاز برای تهیه انواع مواد‌های موردنیاز صنعت خود می‌توانید به قسمت لیست مواد شیمیایی صنعتی مراجعه کنید.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 1 میانگین: 5]