اسید استئاریک در صنعت مواد آرایشی بهداشتی

اسید استئاریک (اکتا دکانوئیک اسید) یکی از اسیدهای چرب اشباع شده است که از بسیاری از چربی ها و روغن های حیوانی و گیاهی حاصل می شود. این ماده جامد مومی است و فرمول شیمیایی آن CH3 (CH2) 16COOH است. اصطلاح استئارات در نمک ها و استرهای اسید استئاریک اعمال می شود. اسید استئاریک به عنوان ماده ای در ساخت شمع، صابون، پلاستیک، پاستیل روغنی، مواد آرایشی و برای نرم کردن لاستیک استفاده می شود. اسید استئاریک همچنین در ساخت قطعات ریخته گری از قالب تکه گچ یا قالب زباله به عنوان یک ترکیب جداکننده استفاده می شود. در این استفاده اسید استئاریک پودری در آب حل می شود و محلول بر روی سطح برس می شود تا پس از ریخته گری تقسیم شود.

اسید استئاریک در پاک کننده های پوست چگونه کار می کند؟

اکثر مردم نمی توانند به شما بگویند که پاستیل های روغنی، آب نبات های سخت و صابون با هم مشترک هستند. با این وجود یک پیوند واحد وجود دارد: هر یک از آنها حاوی ماده ای مهم به نام استئاریک اسید هستند. اگرچه شاید قبلاً متوجه آن نشده اید، اما پس از جستجوی آن، در بسیاری از کالاهایی که هر روز از آنها استفاده می کنید، از جمله شمع ها، کرم های اصلاح، لوازم آرایشی و دارو در آن استئاریک اسید وجود دارد. اما  استئاریک اسید در پاک کننده های پوست، نقش بسیار مهمی را ایفا می کند.

اسید استئاریک یکی از اسیدهای چرب است که به طور طبیعی در گیاهان مختلف و مشتقات حیوانات رخ می دهد. استئاریک اسید در محصولاتی مانند طعمه حیوانات، کره کاکائو و چربی های گیاهی یافت می شود. هنگامی که از آن در محصولات آرایشی استفاده می شود، اسید استئاریک در درجه اول نقش یک ضخیم کننده یا سفت کننده را برآورده می کند. اسید استئاریک ماده ای است که به نوار صابون کمک می کند تا شکل خود را حفظ کند – دقیقاً مانند محصولاتی مانند شمع، روغن، اما شکل فقط یکی از خواصی است که اسید استئاریک به مواد پاک کننده مانند صابون های نواری و شستشوی بدن می افزاید. به عنوان یک سورفاکتانت، اسید استئاریک یک پاک کننده قدرتمند است. سورفاکتانت ترکیبی است که به کاهش کشش سطح آب کمک می کند و به آن اجازه می دهد تا با روغن و خاک روی سطح پوست شما مخلوط شود. به واسطه اسید استئاریک، ذرات صابون قادر به پاک کردن خاک و روغن روی پوست شما هستند و آنها را سست می کنند تا در نتیجه با آب شسته شوند.

اسید استئاریک همچنین به عنوان یک ماده امولسیون کننده عمل می کند، به این معنی که موادی را ترکیب می کند – مانند روغن و آب – که معمولاً از هم جدا می شوند. اگر اسید استئاریک در پا کننده ها نبود، پاک کننده صورت صاف و خامه مانند نمی ماند بلکه در عوض مانند روغن و سرکه در سس سالاد از هم جدا می شد.

یکی از بیشترین کاربردهای اسید استئاریک در تولید صابون است. با افزودن اسید استئاریک، اسید آمینه به غلیظ شدن و سخت شدن سایر مواد برای تشکیل یک نوار جامد کمک می کند. اسید استئاریک همچنین دارای خاصیت پاک کنندگی مهمی است که باعث می شود در صابون ها مفید باشد. این ماده به عنوان یک ماده ضدعفونی کننده عمل می کند، ماده ای که باعث کاهش فشار سطح روغن ها می شود. روغن ها دارای کشش سطحی بالاتری نسبت به آب معمولی هستند، به همین دلیل قطرات آب به راحتی با روغن مخلوط نمی شوند. با کاهش کشش سطحی روغن، اسید استئاریک به آب اجازه می دهد تا با مولکول های روغن ترکیب شود و آنها را از بین ببرد. در نتیجه، اسید استئاریک به از بین بردن کثیفی، عرق و سبوم اضافی پوست و مو کمک می کند. این باعث می شود آن را به عنوان یک ماده مفید در پاک کننده ها، شستشوی بدن، شامپو و همچنین صابون های میله ای استفاده کنند.

از آنجائیکه اسید استئاریک به ترکیب آب و روغن کمک می کند، این ماده همچنین به بسیاری از مواد آرایشی مایع و محصولات مراقبت از پوست و مو در غلظت های کم اضافه می شود تا به عنوان یک ماده افزودنی به جای یک ماده فعال یا ماده پاک کننده عمل کند. در این محصولات، اسید استئاریک به جلوگیری از جدا شدن فرمول ها به لایه های مایع و روغنی کمک می کند. در نتیجه، محصولاتی که حاوی اسید استئاریک هستند قبل از استفاده، نیاز به لرزش کمتری دارند و در مدت طولانی نگهداری می شوند که قدرت بیشتری دارند.

از آنجا که اسید استئاریک از منابع طبیعی گرفته می شود و در محیط های صنعتی تولید نمی شود، در بعضی مواقع به عنوان جایگزین مواد شیمیایی در مراقبت از پوست طبیعی مورد استفاده قرار می گیرد. غالباً این ماده از محصولات جانبی حاصل از فرآوری گوشت می شود. به همین دلیل، اسید استئاریک اغلب در لوازم آرایشی و مراقبت از پوست مورد استفاده قرار نمی گیرد. اسید استئاریک که از گیاهان تهیه شده است در فرمولاسیون های متعدد لوازم آرایشی بهداشتی استفاده می شود.

اسید استئاریک عمدتاً در تولید مواد شوینده، صابون و مواد آرایشی مانند شامپو و محصولات کرمی استفاده می شود. از اسید استئاریک به همراه روغن کرچک برای تهیه نرم کننده ها در نرم کننده های نساجی استفاده می شود.

اسید استئاریک که از نظر شیمیایی ارزان و در دسترس و خوش خیم است بسیاری از کاربردها را پیدا می کند از این ماده در ساخت شمع ها استفاده می شود و به عنوان سفت کننده شیرینی ها هنگام مخلوط کردن با شکر و شربت ذرت ساده استفاده می شود. همچنین از این ماده برای تولید مکمل های غذایی استفاده می شود.

فروش استئاریک اسید

شرکت دکتر کمیکال تامین کننده مواد شیمیایی مورد نیاز صنایع مختلف می باشد. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد نحوه خرید مواد شیمیایی و قیمت با کارشناسان بخش فروش در تماس باشید.

خواص فیزیکی، شیمیایی اسید استئاریک

اسید استئاریک از اتم های کربن، هیدروژن و اکسیژن تشکیل شده است. عامل سوزاننده کربوکسیلیک اسید، که خاصیت شیمیایی این مولکول را تولید می کند، در انتهای مولکول قرار دارد. گروه اسیدی استئاریک اسید در واکنش های اکسیداسیون و کاهش نقش دارند و مولکول های جدیدی ایجاد می کنند. مهمترین واکنش اسید استئاریک در صنعت تولید انواع استئاتورهای فلزی مانند استئارات روی، استئارات کلسیم، منیزیم، پتاسیم و غیره است. این مواد مهمترین کاربرد صنعتی را پوشش می دهد. جدول زیر خصوصیات فیزیکی و شیمیایی اسید استئاریک را نشان می دهد. ساختار مولکولی اسید استئاریک نشان داده شده است.

خصوصیات فیزیکی و شیمیایی اسید استئاریک
DescriptionPhysical and chemical properties
C18H36O2/td>Molecular formula
48/284Molecular weight
Stearic acid / octo-decanoic acidCommon names
67- 72C° Melting point
361C° Boiling point
9048/0Density :grams per cubic centimeter
01/0Steam pressure
4299/1Refractive index at 80 °C
More than 230 degreesFlash point
2 to 8 degrees centigradeStorage and maintenance conditions
0.1 to 1 g in 100 ml of water and 23 °CSolubility in water
148804Merck No
Solid whitephysical state

اندازه بازار جهانی اسید استئاریک در سال 2014، 7.1 میلیارد دلار ارزش گذاری شده است و پیش بینی می شود در دوره پیش بینی شده با 4.5٪ درصد گسترش یابد. پیش بینی افزایش کاربرد محصولات مراقبت شخصی از جمله شامپو ، کرم اصلاح و صابون برای افزایش رشد بازار  اسید استئاریک طی دوره ای پیش بینی شده است. اسید استئاریک یک اسید چرب اشباع شده جامد و مومی است که از چربی های حیوانی و روغن های گیاهی حاصل می شود.

هسته خرما و روغن نارگیل حداکثر پتانسیل را برای استخراج اسید استئاریک دارند. فرایند تولید شامل هیدروژنه شدن روغن های گیاهی یا تصفیه چربی حیوانات با آب در دما و فشار بالا است. محصول تجاری ترکیبی از اسید پالمیتیک، اسید استئاریک و اسید اولئیک است. انتظار می رود مزایایی از قبیل افزایش ماندگاری، تطبیق پذیری و ثبات به عنوان پایه ای برای لوازم آرایشی تقاضای اسید استئاریک را در آینده نزدیک افزایش دهد. علاوه بر این، اسید استئاریک به عنوان یک اتصال دهنده و ضخیم کننده عالی برای محصولات مراقبت شخصی عمل می کند.

پیش بینی می شود که خاصیت پاک کنندگی و سورفاکتانتی قوی در از بین بردن روغن و گرد و خاک روی پوست، باعث افزایش تقاضای اسید استئاریک در کاربردهای آرایشی و شوینده شود. تقاضای زیاد در مراقبت های شخصی و صابون ها و مواد شوینده به عنوان سورفاکتانت برای افزایش نفوذ اسید استئاریک در این بخش ها طی چند سال آینده پیش بینی شده است. پیش بینی می شود رشد برنامه کاربردی در چندین بخش از جمله تولید شمع، فرآوری فلز و مکمل های غذایی باعث تقویت رشد صنعت در دوره پیش بینی شود.

پیش بینی می شود رشد تقاضا برای محصولات پایدار و زیست تخریب پذیر به دلیل کاهش وابستگی به پتروشیمی همچنان عامل محرک اصلی در بازار اسید استئاریک باشد. قیمت های فرار محصولات مشتق شده پتروشیمی با توجه به عدم تعادل عرضه و تقاضا، نگرانی صنعت شیمیایی جهانی بوده و این تغییر را به سمت مواد شیمیایی مبتنی بر زیست ترویج کرده است.

با این حال، قیمت مواد ناپایدار روغن های گیاهی و پتروشیمی ها، همراه با افزایش بروز سمیت و خطرات مرتبط با آن، ممکن است مانع رشد صنعت شود. علاوه بر این، خطرات مرتبط با مصرف غلظت بالاتر محصول مانند سمیت کبد، سرطان و آسیب پوستی در انسان و حیوان ممکن است بر رشد صنعت تأثیر منفی بگذارد.

استرهای اسید استئاریک با استفاده از اتیلن گلیکول برای ایجاد اثردرخشندگی در شامپوها، مواد آرایشی و محصولات مراقبت شخصی استفاده می شود. صابون ها به دلیل دارا بودن اسیدهای چرب اشباع بهینه می توانند شکل های خود را در قالب حفظ کنند. مشتقات آلکیل آمونیوم در ساخت صابون ها استفاده می شود.

صابون ها و مواد شوینده بزرگترین بخش کاربرد در سال 2014 بودند که بیش از 25.0٪ سهم از کل تقاضا را به خود اختصاص دادند. پیش بینی می شود که این بخش در سال های آینده شاهد رشد سریع باشد. لوسیون های بدن به همراه مارگارین خوراکی، با اسید استئاریک تولید می شوند که پیش بینی می شود رشد جهانی اسید استئاریک جهانی تقویت شود. با توجه به رشد چندین برنامه از جمله عوامل نرم کننده و رهاسازی، بخش کاربرد روانکارها رشد قابل توجهی را شاهد است.

شرکت کنندگان در این صنعت در قالب ادغام و جمع آوری و سرمایه گذاری های مشترک (JV) در همکاری های استراتژیک مداوم شرکت می کنند. رهبران بازار مانند BASF ، AkzoNobel و Wilmar در حال انجام اقدامات سرسختانه برای گسترش سبد محصولات خود و به دست آوردن یک مزیت رقابتی در بازارهای منطقه ای به سرعت در حال رشد اسید استئاریک در مناطقی مانند آسیا و اقیانوسیه هستند.

 

این صنعت تهدید بزرگی برای متقاضیان جدید و تهدید متوسط جایگزین ها را نشان می دهد. شرکت های عمده فعال در بازار اسید استئاریک عبارتند از: شرکت شیمیایی ایالات متحده LLC. ، BASF ، AkzoNobel ، Emery Oleochemicalss ، Wilmar International، Industrej Industries، Oleon، Oleochemicalss Solutions Odoc Bhd، Kao Chemicals و Kuala Lumpur Kepong (KLK).

مقالات مرتبط